ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Διώροφη υβριδική κατοικία   Nzeb, (σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης)

Υπηρεσίες: Μελέτη

Τοποθεσία: Νέα Κίος, Αργολίδα

Λεπτομέρειες: Βιοκλιματική  υβριδική  κατοικία με φωτοβολταϊκά,  ενεργειακής απόδοσης Α+

Επιφάνειες: 142,00 τμ

Κατάσταση: μελέτη κατασκευής και ενεργειακής απόδοσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διώροφη κατοικία  σχεδιάζεται να ανεγερθεί  σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 307,00 τμ. με ανατολικό πρόσωπο.   Είναι σχεδιασμένη με  αρχές βιοκλιματιζόμενου  κτιρίου και η κατασκευή της είναι σύμμεικτη.  Τα στοιχεία πληρώσεως είναι από βαριά υλικά μεγάλης θερμοχωρητικότητας (πέτρες) ή από ελαφρά υλικά σχεδόν μηδενικής θερμομάζας (θερμομονωμένες υαλοσανίδες)

Οι χώροι διημέρευσης με τα μεγάλα ηλιοσυλλεκτήρια υαλοστάσια και τα rock beds είναι νότια προσανατολισμένοι.  Οι χώροι ύπνου, δύο στο ισόγειο και ένα  master bedroom στον όροφο, είναι βόρεια προσανατολισμένα, προστατευμένοι  από συμπαγή, τυφλό πέτρινο τοίχο.

Η βιοκλιματιζόμενη  κατοικία έχει εφεδρικό ενεργειακό σύστημα back up   ενδοδαπέδιο κύκλωμα θέρμανσης –  δροσισμού και ΖΝΧ που τροφοδοτείται από αντλία θερμότητας αέρα – νερού χαμηλών θερμοκρασιών 17 KW.

Στην νότια κεκλιμένη στέγη του ορόφου τοποθετείται αυτοχρηματοδοτούμενο συνδεδεμένο σύστημα φωτοβολταϊκών panels 8 KW το οποίο καλύπτει πάνω από το 90% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών  κατατάσσοντας την κατοικία στην κατηγορία Α+ και στα κτήρια  nZEB  (σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης).

Τα οριζόντια δώματα της κατοικίας φυτεύονται . Πάχος χώματος φύτευσης τουλάχιστον 50 εκατοστά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

Σχετικά Έργα