ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: μονοκατοικία στην Κάντζα, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Κάντζα, Παλλήνη

Λεπτομέρειες: σύμμεικτη κατασκευή διώροφης  κατοικίας   με υπόγειο

Έτος: 2000

Επιφάνειες: 162,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 26 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για διώροφη κατοικία  με υπόγειο. Η σχεδίασή της ενσωματώνει πολλές βιοκλιματικές αρχές και η κατασκευή είναι σύμμεικτη, από οπλισμένο σκυρόδεμα και  μορφοσίδηρο.

Το  οικόπεδο, με  ιδιαίτερα ακανόνιστο  σχήμα , πολύ  μικρό βάθος και πρασιά  από τρείς πλευρές, είχε οδηγήσει τον ιδιοκτήτη στην απόφαση να εγκαταλείψει  τις προσπάθειες οικοδόμησής του.

Η κατοικία αναπτύχθηκε  στο επιτρεπόμενο περίγραμμα γύρω από μία κεντρική  ¨εσωτερική αυλή¨ που  διευθύνει την κυκλοφορία προς κάθε  χώρο και επίπεδο. Αυτή η αυλή με το διώροφο ύψος, την ¨έσω-εξωτερική¨ σκάλα στο βάθος , το φυτεμένο παρτέρι στη δυσμενέστερη γωνία του χώρου και το πλούσιο φως από τα   γενναιόδωρα ανοίγματα και τα  skylights  έγινε ή εύρυθμη καρδιά της κατοικίας και μετέτρεψε την «κατάρα» του οικόπεδου σε ευλογία.

Τα περιφερειακά έπιπλα της «αυλής»,  της τραπεζαρίας και του χώρου διημέρευσης σχεδιάστηκαν  κατ’ αποκλειστικότητα, προσαρμόστηκαν και ¨εντοιχίστηκαν¨ έτσι ώστε να παραλάβουν και να ακυρώσουν  τελείως τα παράγωνα σχήματα της κάτοψης.

Η θωρακισμένη κεντρική πόρτα εισόδου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επίσης αποκλειστικά για την συγκεκριμένη κατοικία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

Σχετικά Έργα