ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΡΕΤΙΡΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: ανακαίνιση διαμερίσματος, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Βούλα , Ευρυάλη

Λεπτομέρειες: Ρετιρέ διαμέρισμα Δ΄ ορόφου

Έτος: 2019

Επιφάνειες: 136,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4,5 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο, τέταρτο,  όροφο  πολυκατοικίας του  1976. Το έργο αφορά στην, μεσαίου+  budget,  καθολική ανακαίνιση των χώρων διημέρευσης και  του κοινόχρηστου μπάνιου του διαμερίσματος.  Οι χώροι της κουζίνας, της τραπεζαρίας, του καθιστικού και ένα μικρό δωμάτιο υπηρεσίας ενώθηκαν (καθαίρεση διαχωριστικών τοίχων) για να προκύψει ένας ενιαίος, φωτεινός και ευχάριστος χώρος με λιτή, ήρεμη και σύγχρονη μορφή και επίπλωση.

H κουζίνα (παρασκευαστήριο) καταλαμβάνει κεντρική θέση, ανάμεσα στο χώρο υποδοχής, την τραπεζαρία και το καθιστικό.  Η μεγάλη γωνιακή νησίδα  με τους  κρυφά φωτιζόμενους πάγκους   και  τα αντίστοιχα «κρεμαστά»  γωνιακά ερμάρια (όλα επενδυμένα περιμετρικά με φύλλα slimtech)  αναδεικνύεται στο απόλυτο activity point . To μεταλλικό (laser cut) διαχωριστικό «καθοδηγεί» παιχνιδιάρικα τις μεταβάσεις στις υποκείμενες λειτουργικές ενότητες.

Οι ψευδοροφές κρύβουν φωτιστικά σώματα και λεντοταινίες. Στο μακρόστενο διάδρομο που οδηγεί στο μπάνιο, η ψευδοροφή με την ξύλινη διακόσμηση και το διάχυτο κρυφό φωτισμό δημιουργεί την εντύπωση του skylight.

Τα  δάπεδα (μωσαϊκά) επενδύθηκαν με βυνιλικά compact  φύλλα (που κατά περίπτωση επεκτάθηκαν και σε τοίχους). Διάδρομοι από ένθετα,  προγυαλισμένα,  φυσικά, μασίφ παρκέτα ορίζουν λειτουργικά τις χωρικές ενότητες,  τις  περιοχές κίνησης και  στάσης και   εμπλουτίζουν  την αισθητική του χώρου  με δόσεις  πολυτέλειας. Το δάπεδο της ντουζιέρας στο μπάνιο είναι βαμμένο με αντιολισθητική εποξειδική βαφή τριών συστατικών.

Οι τοίχοι στο καθιστικό είναι  βαμμένοι με stucco valpaint και ακρυλικά σπατουλαριστά.  Στο μπάνιο οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με compact vinyl sheets, slimtech και πατητή τσιμεντοκονία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

Σχετικά Έργα