ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Ανακαίνιση και επίπλωση διαμερίσματος, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Βριλήσσια , Σισμανόγλειο

Λεπτομέρειες: διαμέρισμα Β΄ ορόφου

Έτος: 2014

Επιφάνειες: 103,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά την ριζική ανακαίνιση και καθολική επίπλωση του διαμερίσματος τετραμελούς οικογένειας.

Σε 103 τμ  διαμερίσματος αιτήθηκε να χωρέσουν δύο κρεβατοκάμαρες, δωμάτιο γραφείου, λουτρό και WC, λειτουργική κουζίνα, ¨άνετοι χώροι διημέρευσης¨ και ενεργειακό τζάκι. Από τους ιδιοκτήτες έγινε απόλυτα κατανοητό ότι για την απόλυτη ικανοποίηση του αιτήματός τους θα έπρεπε να υπολογιστεί κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό και  η επίπλωση να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί  «κατά παραγγελία και εφαρμογή».

Όλα τα έπιπλα της κατοικίας, από τα κρεβάτια και τα κομοδίνα μέχρι το (μικρό) γραφείο, τη βιβλιοθήκη, τους καναπέδες και το πολυεργαλείο – τραπεζάκι του σαλονιού σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ώστε να προσαρμοστούν στην ελάχιστη διαθεσιμότητα του διαμερίσματος.

Για τους καναπέδες και τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας επιλέχθηκαν ξυλεία από δεσποτάκι και ταπετσαρίες από οικολογικά υφάσματα και vegan δερματίνες. Για τα έπιπλα του καθιστικού επιλέχθηκε η δρύινη ξυλεία σε φυσικό χρώμα  decape. Τα καπάκια των επίπλων καθιστικού και οι πάγκοι της κουζίνας είναι από τεχνογρανίτες Samsung. Tα πορτάκια της κουζίνας είναι από ψημμένο  security  γυαλί με ψηφιακή εκτύπωση. Για την εκτύπωση των γυαλιών και χάριν χρωματολογικής λιτότητας μέσα στον ενιαίο και  περιορισμένο χώρο,   φωτογραφήθηκε το ύφασμα των καναπέδων και  εκτυπώθηκε ψηφιακά.

Το ενεργειακό τζάκι, με δίκτυο αεραγωγών,   καλύπτει σχεδόν όλους τους χώρους του σπιτιού συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας του διαμερίσματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ (ΠΡΙΝ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ (ΜΕΤΑ)

Σχετικά Έργα