ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΡΕΤΙΡΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΡΕΤΙΡΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: ανακαίνιση διαμερίσματος, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Βούλα , Ευρυάλη

Λεπτομέρειες: Ρετιρέ διαμέρισμα Δ΄ ορόφου

Έτος: 2019

Επιφάνειες: 136,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4,5 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο, τέταρτο,  όροφο  πολυκατοικίας του  1976. Το έργο αφορά στην, μεσαίου+  budget,  καθολική ανακαίνιση των χώρων διημέρευσης και  του κοινόχρηστου μπάνιου του διαμερίσματος.  Οι χώροι της κουζίνας, της τραπεζαρίας, του καθιστικού και ένα μικρό δωμάτιο υπηρεσίας ενώθηκαν (καθαίρεση διαχωριστικών τοίχων) για να προκύψει ένας ενιαίος, φωτεινός και ευχάριστος χώρος με λιτή, ήρεμη και σύγχρονη μορφή και επίπλωση.

H κουζίνα (παρασκευαστήριο) καταλαμβάνει κεντρική θέση, ανάμεσα στο χώρο υποδοχής, την τραπεζαρία και το καθιστικό.  Η μεγάλη γωνιακή νησίδα  με τους  κρυφά φωτιζόμενους πάγκους   και  τα αντίστοιχα «κρεμαστά»  γωνιακά ερμάρια (όλα επενδυμένα περιμετρικά με φύλλα slimtech)  αναδεικνύεται στο απόλυτο activity point . To μεταλλικό (laser cut) διαχωριστικό «καθοδηγεί» παιχνιδιάρικα τις μεταβάσεις στις υποκείμενες λειτουργικές ενότητες.

Οι ψευδοροφές κρύβουν φωτιστικά σώματα και λεντοταινίες. Στο μακρόστενο διάδρομο που οδηγεί στο μπάνιο, η ψευδοροφή με την ξύλινη διακόσμηση και το διάχυτο κρυφό φωτισμό δημιουργεί την εντύπωση του skylight.

Τα  δάπεδα (μωσαϊκά) επενδύθηκαν με βυνιλικά compact  φύλλα (που κατά περίπτωση επεκτάθηκαν και σε τοίχους). Διάδρομοι από ένθετα,  προγυαλισμένα,  φυσικά, μασίφ παρκέτα ορίζουν λειτουργικά τις χωρικές ενότητες,  τις  περιοχές κίνησης και  στάσης και   εμπλουτίζουν  την αισθητική του χώρου  με δόσεις  πολυτέλειας. Το δάπεδο της ντουζιέρας στο μπάνιο είναι βαμμένο με αντιολισθητική εποξειδική βαφή τριών συστατικών.

Οι τοίχοι στο καθιστικό είναι  βαμμένοι με stucco valpaint και ακρυλικά σπατουλαριστά.  Στο μπάνιο οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με compact vinyl sheets, slimtech και πατητή τσιμεντοκονία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Ανακαίνιση και επίπλωση διαμερίσματος, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Βριλήσσια , Σισμανόγλειο

Λεπτομέρειες: διαμέρισμα Β΄ ορόφου

Έτος: 2014

Επιφάνειες: 103,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά την ριζική ανακαίνιση και καθολική επίπλωση του διαμερίσματος τετραμελούς οικογένειας.

Σε 103 τμ  διαμερίσματος αιτήθηκε να χωρέσουν δύο κρεβατοκάμαρες, δωμάτιο γραφείου, λουτρό και WC, λειτουργική κουζίνα, ¨άνετοι χώροι διημέρευσης¨ και ενεργειακό τζάκι. Από τους ιδιοκτήτες έγινε απόλυτα κατανοητό ότι για την απόλυτη ικανοποίηση του αιτήματός τους θα έπρεπε να υπολογιστεί κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό και  η επίπλωση να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί  «κατά παραγγελία και εφαρμογή».

Όλα τα έπιπλα της κατοικίας, από τα κρεβάτια και τα κομοδίνα μέχρι το (μικρό) γραφείο, τη βιβλιοθήκη, τους καναπέδες και το πολυεργαλείο – τραπεζάκι του σαλονιού σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ώστε να προσαρμοστούν στην ελάχιστη διαθεσιμότητα του διαμερίσματος.

Για τους καναπέδες και τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας επιλέχθηκαν ξυλεία από δεσποτάκι και ταπετσαρίες από οικολογικά υφάσματα και vegan δερματίνες. Για τα έπιπλα του καθιστικού επιλέχθηκε η δρύινη ξυλεία σε φυσικό χρώμα  decape. Τα καπάκια των επίπλων καθιστικού και οι πάγκοι της κουζίνας είναι από τεχνογρανίτες Samsung. Tα πορτάκια της κουζίνας είναι από ψημμένο  security  γυαλί με ψηφιακή εκτύπωση. Για την εκτύπωση των γυαλιών και χάριν χρωματολογικής λιτότητας μέσα στον ενιαίο και  περιορισμένο χώρο,   φωτογραφήθηκε το ύφασμα των καναπέδων και  εκτυπώθηκε ψηφιακά.

Το ενεργειακό τζάκι, με δίκτυο αεραγωγών,   καλύπτει σχεδόν όλους τους χώρους του σπιτιού συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας του διαμερίσματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ (ΠΡΙΝ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ (ΜΕΤΑ)

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Διώροφη υβριδική κατοικία   Nzeb, (σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης)

Υπηρεσίες: Μελέτη

Τοποθεσία: Νέα Κίος, Αργολίδα

Λεπτομέρειες: Βιοκλιματική  υβριδική  κατοικία με φωτοβολταϊκά,  ενεργειακής απόδοσης Α+

Επιφάνειες: 142,00 τμ

Κατάσταση: μελέτη κατασκευής και ενεργειακής απόδοσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διώροφη κατοικία  σχεδιάζεται να ανεγερθεί  σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 307,00 τμ. με ανατολικό πρόσωπο.   Είναι σχεδιασμένη με  αρχές βιοκλιματιζόμενου  κτιρίου και η κατασκευή της είναι σύμμεικτη.  Τα στοιχεία πληρώσεως είναι από βαριά υλικά μεγάλης θερμοχωρητικότητας (πέτρες) ή από ελαφρά υλικά σχεδόν μηδενικής θερμομάζας (θερμομονωμένες υαλοσανίδες)

Οι χώροι διημέρευσης με τα μεγάλα ηλιοσυλλεκτήρια υαλοστάσια και τα rock beds είναι νότια προσανατολισμένοι.  Οι χώροι ύπνου, δύο στο ισόγειο και ένα  master bedroom στον όροφο, είναι βόρεια προσανατολισμένα, προστατευμένοι  από συμπαγή, τυφλό πέτρινο τοίχο.

Η βιοκλιματιζόμενη  κατοικία έχει εφεδρικό ενεργειακό σύστημα back up   ενδοδαπέδιο κύκλωμα θέρμανσης –  δροσισμού και ΖΝΧ που τροφοδοτείται από αντλία θερμότητας αέρα – νερού χαμηλών θερμοκρασιών 17 KW.

Στην νότια κεκλιμένη στέγη του ορόφου τοποθετείται αυτοχρηματοδοτούμενο συνδεδεμένο σύστημα φωτοβολταϊκών panels 8 KW το οποίο καλύπτει πάνω από το 90% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών  κατατάσσοντας την κατοικία στην κατηγορία Α+ και στα κτήρια  nZEB  (σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης).

Τα οριζόντια δώματα της κατοικίας φυτεύονται . Πάχος χώματος φύτευσης τουλάχιστον 50 εκατοστά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΖΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: μονοκατοικία στην Κάντζα, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Κάντζα, Παλλήνη

Λεπτομέρειες: σύμμεικτη κατασκευή διώροφης  κατοικίας   με υπόγειο

Έτος: 2000

Επιφάνειες: 162,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 26 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για διώροφη κατοικία  με υπόγειο. Η σχεδίασή της ενσωματώνει πολλές βιοκλιματικές αρχές και η κατασκευή είναι σύμμεικτη, από οπλισμένο σκυρόδεμα και  μορφοσίδηρο.

Το  οικόπεδο, με  ιδιαίτερα ακανόνιστο  σχήμα , πολύ  μικρό βάθος και πρασιά  από τρείς πλευρές, είχε οδηγήσει τον ιδιοκτήτη στην απόφαση να εγκαταλείψει  τις προσπάθειες οικοδόμησής του.

Η κατοικία αναπτύχθηκε  στο επιτρεπόμενο περίγραμμα γύρω από μία κεντρική  ¨εσωτερική αυλή¨ που  διευθύνει την κυκλοφορία προς κάθε  χώρο και επίπεδο. Αυτή η αυλή με το διώροφο ύψος, την ¨έσω-εξωτερική¨ σκάλα στο βάθος , το φυτεμένο παρτέρι στη δυσμενέστερη γωνία του χώρου και το πλούσιο φως από τα   γενναιόδωρα ανοίγματα και τα  skylights  έγινε ή εύρυθμη καρδιά της κατοικίας και μετέτρεψε την «κατάρα» του οικόπεδου σε ευλογία.

Τα περιφερειακά έπιπλα της «αυλής»,  της τραπεζαρίας και του χώρου διημέρευσης σχεδιάστηκαν  κατ’ αποκλειστικότητα, προσαρμόστηκαν και ¨εντοιχίστηκαν¨ έτσι ώστε να παραλάβουν και να ακυρώσουν  τελείως τα παράγωνα σχήματα της κάτοψης.

Η θωρακισμένη κεντρική πόρτα εισόδου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επίσης αποκλειστικά για την συγκεκριμένη κατοικία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΜΙΚΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΜΙΚΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίαση

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Παγκράτι

Λεπτομέρειες: μικρό ισόγειο εστιατόριο με υπόγειο

Έτος: 2011

Επιφάνειες: 49,00 τμ  και 61,00 τμ υπόγειο

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 2,5 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο μικροί εγκαταλειμμένοι  χώροι ενώθηκαν για να σχηματίσουν ένα «συνοπτικό» γωνιακό χώρο εστίασης , ανοιχτό από το πρωί για καφέ και finger food  μέχρι το βράδυ για ¨σικάτο¨ ανεπίσημο  δείπνο και ποτό μέχρι αργά.

Χρειάστηκαν λιγότερες από  εβδομήντα ημέρες    για να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή  ένας φωτεινός χώρος που μέσα σε λιγότερα από πενήντα τετραγωνικά μέτρα χώρεσε με ¨άνεση¨, λειτουργικότητα και προσιτή ποιότητα,  τριάντα έξι  καθίσματα, υποδοχή με ¨μπάρα¨ και σκαμπό, παρασκευαστήριο,  πλυντήριο και σκάλα προς το υπόγειο.

Για εξοικονόμηση  χώρου και άνεσης , τα περιμετρικά τραπέζια με το βαρύ ¨πεντελικό¨ μάρμαρο και την ανοξείδωτη στήριξη έγιναν σαν πρόβολοι, χωρίς ποδαρικά και με κρυφό ατέρμονα μηχανισμό ώστε να ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τη χρήση (καφές, snack, γεύμα) και τη διάθεση του  πελάτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίαση

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη, εξοπλισμός

Τοποθεσία: Λ. Διονύσου, Ν. Μάκρη

Λεπτομέρειες: ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και βεράντες

Έτος: 20011

Επιφάνειες: 125,00 τμ ισόγειο, 32,00 τμ υπόγειο παρασκευαστήριο και 51,00 τμ  βεράντες

Κατάσταση: ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 7,5  μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η σχεδίαση του καταστήματος  στόχευσε στην προώθηση του καταστήματος με εξωστρέφεια, σαφήνεια και καθαρότητα.  Η επιλογή των ουδέτερων χρωμάτων στους τοίχους και στα έπιπλα διαμόρφωσε το κατάλληλο φόντο για την «εκρηκτική» προβολή της φίρμας του καταστήματος, σύμφωνα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη.

Τα δομικά υλικά (πέτρα, σίδερο, αλουμίνιο, μάρμαρο, γυαλί, πλακάκια) συνθέτουν και ολοκληρώνουν τη λιτή «διακόσμηση» του χώρου , χωρίς άλλα πρόσθετα στοιχεία και επιφάσεις που δυσκολεύουν την  εβδομαδιαία γενική καθαριότητα του χώρου ( τακτική  του ιδιοκτήτη).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: κατάστημα ονυχοπλαστικής Nailtopia,  παροχής υπηρεσίας

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

Λεπτομέρειες: ισόγειο κατάστημα με υπόγειο και πατάρι

Έτος: 2010

Επιφάνειες: 55,00 τμ  με ισοδύναμο πατάρι

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 3 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κατάστημα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τη σχεδίαση και την κατασκευή δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εξαερισμό και στη χρήση πιστοποιημένων υλικών κατάλληλων για υγειονομική χρήση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΡΟΦΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: ανακαίνιση διαμερίσματος, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Βριλήσσια , γήπεδο Χαλανδρίου

Λεπτομέρειες: διαμέρισμα Γ΄ ορόφου

Έτος: 2014

Επιφάνειες: 155,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά ριζική ανακαίνιση των χώρων διημέρευσης  του διαμερίσματος.

Η πέτρινη επένδυση του τοίχου απέναντι από την είσοδο του διαμερίσματος και δίπλα από την μεγάλη, φωτεινή μπαλκονόπορτα, αυξάνει την εντύπωση βάθους του σαλονιού. Η καθαίρεση του διαχωριστικού τοίχου και η ενοποίηση του χώρου με την κουζίνα αυξάνει την αίσθηση άνεσης του χώρου.

Το σύνθετο έπιπλο που πλαισιώνει το τζάκι είναι ένα καθολικά εκμεταλλεύσιμο «πολυεργαλείο»  από συρτάρια, ερμάρια και θήκες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΣΤΗ Ν.ΜΑΚΡΗ

Αγροικία στη Νέα Μάκρη - Κώστα Παλιούρας | Αρχιτέκτονας Μηχανικός

ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΣΤΗ Ν.ΜΑΚΡΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο:  Αγροικία στη Ν. Μάκρη, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Μάτι, Νέα Μάκρη

Λεπτομέρειες: Διώροφη αγροικία με υπόγειο, περιφερειακά κτίσματα και πισίνα

Έτος: 2004

Επιφάνειες: 306,00 τμ κύρια κατοικία, 72,00 τμ περιφερειακά κτίρια  και 222,00 τμ πισίνα

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 14 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η αγροικία έχει προεκταθεί «γύρω» και πάνω από  ένα  παλιό μικρό σπίτι – πυρήνα  το οποίο , για  συναισθηματικούς λόγους, δεν κατεδαφίστηκε. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο μεγάλης ιδιωτικής έκτασης με καλλιέργειες που αποδίδουν  διατροφική αυτάρκεια – αυτονομία στην κατοικία. Τα περιφερειακά κτίσματα εξυπηρετούν τις παραγωγικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη (τυροκομείο, μελισσοκομείο, οινοποιείο  κλπ) .  Η μεγάλη walk in πισίνα είναι η «γαλάζια λίμνη» καθημερινής συνάντησης, ξεκούρασης και  αναψυχής της οικογένειας.

Για τις πέτρινες διακοσμήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί  μάρμαρα Διονύσου  και πέτρινα ενθέματα από την Καππαδοκία και την  Ιωνία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

VOULA VOULI

VOULA VOULI

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: κατάστημα υποδημάτων by VOYLA VOULI, εμπορικό

Υπηρεσίες: μελέτη, επίβλεψη

Τοποθεσία: Πλατεία Νέας Μάκρης

Λεπτομέρειες: ισόγειο κατάστημα γυναικείων υποδημάτων  DODICI

Έτος: 2009

Επιφάνειες: 70,00 τμ  με πατάρι 28,00 τμ

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο, διάρκεια έργου 4 μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κατάστημα με υποδήματα της φίρμας  Dodici.  Κατασκευή με έμφαση στη γυάλινη διαφάνεια . Εκτός από τη μελέτη και συμμετοχή στην  κατασκευή προσφέρθηκαν και  γραφιστικές υπηρεσίες (Branding, logo, κάρτα, τσάντα).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ