ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Μεταλλική κατοικία στο Γαλάτσι, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: μελέτη, επίβλεψη, συμμετοχή στην κατασκευή

Τοποθεσία: Γαλάτσι, Πάρκο Ορίων

Λεπτομέρειες: Τριώροφη αστική κατοικία  με υπόγειο και δώμα

Έτος: 2019

Επιφάνειες: 173,00 τμ κύρια κατοικία,   97,00 τμ υπόγειο

Κατάσταση: υπό κατασκευή, έργο σε εξέλιξη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τριώροφη αστική μονοκατοικία σε γωνιακό οικόπεδο με επιφάνεια  170,00 τμ, βορειοδυτικό προσανατολισμό και ευρεία ,απεριόριστη θέα στο Αθηναϊκό λεκανοπέδιο.

Ο «σύγχρονος» τρόπος κατασκευής της κατοικίας με μεταλλικό φορέα,  τοιχοποιία ξηράς δόμησης  επένδυση θερμοπρόσοψης, συνεργάζεται άριστα με τις  νέες τεχνικές μορφολόγησης των όψεων για την παραγωγή του επιθυμητού αποτελέσματος του νεοκλασικού  στυλ των όψεων, σύμφωνα με τις επιλογές του ιδιοκτήτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Ενεργειακή και αισθητική  αναβάθμιση όψεων ξενοδοχείου, Τουρισμός

Υπηρεσίες: Μελέτη, κατασκευή

Τοποθεσία: Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, Βούλα

Λεπτομέρειες: Επεμβάσεις και ενεργειακή αναβάθμιση όψεων ξενοδοχείου

Έτος: 2019

Επιφάνειες: 768,00 τμ όψεων και 289,00 τμ εξωστών

Κατάσταση: μελέτη εφαρμογής, διάρκεια εκτέλεσης  έργου τρείς μήνες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά στην αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των όψεων του ξενοδοχείου . Οι προτεινόμενες επεμβάσεις  είναι :

  1. Αντικατάσταση των σιδηρών κιγλιδωμάτων με σύγχρονα, γυάλινα, triplex ανακλαστικά
  2. Αντικατάσταση των διαχωριστικών των δωματίων με νέα, γυάλινα, triplex, αμμοβολημένα
  3. Αποξήλωση των ξύλινων πατζουριών και αντικατάσταση με αλουμινένια punching panels συρρώμενα με Teflon wheels σε αναρτημένους οδηγούς στα όρια του εξώστη.
  4. Εγκατάσταση ικριωμάτων ανάρτησης panels και μεταλλικών pergolas
  5. Προσθήκη θερμοπρόσοψης
  6. Τοποθέτηση wpc deck στους εξώστες
  7. Αντικατάσταση του εξωτερικού φωτισμού με συστήματα προβολέων, λαμπτήρων και ταινιών LED rgb.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑirBnB ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑirBnB ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος  “Air BnB”  στη Γλυφάδα

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Άνω Γλυφάδα, Καφεπώλες

Λεπτομέρειες: ανακαίνιση των χώρων διημέρευσης  διαμερίσματος  που προορίζεται για βραχυχρόνια μίσθωση

Έτος: 2020

Επιφάνειες: 51,00 τμ

Κατάσταση: γίνεται τώρα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ριζική ανακαίνιση σαλονιού, τραπεζαρίας και κουζίνας διαμερίσματος που προορίζεται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Το δάπεδο επενδύεται με μασίφ, ξανθό decape, προγυαλισμένο, δρύινο, κολλητό παρκέτο. Η μικρή κουζίνα έχει λευκά ακρυλικά πορτάκια και πάγκους τύπου  Corian  mosaik. Κυριαρχούν τα ανοιχτόχρωμα ουδέτερα χρώματα για να δώσουν περισσότερο φως και αίσθηση άνεσης και καθαριότητας.

Η επίπλωση είναι λιτή αλλά υπεραρκετή για τα έως έξι άτομα  της δυναμικότητας του διαμερίσματος. Οι καναπέδες και η τραπεζαρία τοποθετούνται στη φωτεινή γωνιά με τα μεγάλα επάλληλα υαλοστάσια και τη μακρινή,  Δυτική θέα θάλασσας  στο βάθος του ορίζοντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Νέα υβριδική  βιοκλιματιζόμενη κατοικία στο Μαραθώνα

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη,  κατασκευή

Τοποθεσία: Μαραθώνας, Σχοινιάς

Λεπτομέρειες: Ηλιοθερμική Βιοκλιματιζόμενη διώροφη κατοικία ενεργειακής απόδοσης Α

Έτος: 2019

Επιφάνειες: 155,00 τμ

Κατάσταση: υπό κατασκευή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διώροφη κατοικία είναι σχεδιασμένη με τις αρχές του βιοκλιματισμού. Εφαρμόζει δύο ζεύγη εγκάρσιων αξόνων, ένα κατά τις ορίζουσες των πλευρών και των οικοδομικών γραμμών του οικοπέδου και ένα ακριβώς νότια προσανατολισμένο επάνω στο οποίο «ανοίγουν» τα μεγάλα υαλοστάσια που είναι οι πύλες εισόδου της ηλιακής θερμικής ενέργειας μέσα στην κατοικία.            Η διεύθυνση πρόσπτωσης των ηλιακών ακτίνων στα μεγάλα νότια υαλοστάσια ελέγχεται από σταθερές περσίδες (louver) κεκλιμένων κατά το χειμερινό αζιμούθιο. Το θερμικό πλεόνασμα της θερμοχωρητικότητας των ηλιαζόμενων δαπέδων αποθηκεύεται σε αεριζόμενα υποκείμενα «πέτρινα κρεβάτια» (rock beds) και αποδίδεται τις νυχτερινές ώρες.

Το υβριδικό σύστημα θέρμανσης της κατοικίας είναι η ηλιοθερμία νερού – νερού .  Σύστημα ηλιοσυλλεκτών αποθηκεύει θερμό νερό σε buffer αδρανείας 1000 λίτρων με ικανότητα επάρκειας 72 ωρών. Ο εναλλάκτης θερμότητας τροφοδοτεί ενδοδαπέδιο κύκλωμα σωληνώσεων χαμηλής θερμοκρασίας (40O  C) . Όλο το σύστημα επικουρεί, μέσω τρίοδης βάνας,   αντλία θερμότητας νερού – νερού χαμηλών θερμοκρασιών 15 KW. Το ζεστό νερό χρήσης εξασφαλίζεται από κλασσικό ηλιακό θερμοσίφωνα.

Εφαρμογή θερμοπρόσοψης, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ενεργειακοί υαλοπίνακες συμπληρώνουν το μοντέλο της υβριδικά βιοκλιματιζόμενης κατοικίας που επιτυγχάνει επίπεδο ενεργειακής απόδοσης Α. Πιθανή μελλοντική προσθήκη φωτοβολταϊκών panels ισχύος 5-6 KW  θα  αναβαθμίσει ενεργειακά την κατοικία σε κατηγορία Α++ και θα την κατατάξει στην κατηγορία των σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης κτήρια nZEB

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ

costas-paliouras-architect-bioklimatizomeni-katoikia-marathona-4
costas-paliouras-architect-bioklimatizomeni-katoikia-marathona-5

ΓΑΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

ΓΑΙΟΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έργο: Εξοχική κατοικία ενεργειακής κλάσης Α΄ στην Ανάβυσσο, Ιδιωτικό

Υπηρεσίες: Μελέτη, επίβλεψη

Τοποθεσία: Παλαιά φώκαια, Αγία Κυριακή

Λεπτομέρειες: Αειφόρος δόμηση σε γαιοθερμική ισόγεια κατοικία εκτός σχεδίου

Έτος: 20018

Επιφάνειες: 119,00 τμ

Κατάσταση: υπό κατασκευή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο ιδιοκτήτης του μεγάλου, εκτός σχεδίου γηπέδου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία για την αειφόρο δόμηση της κατοικίας του. Τα σχεδόν 5 στρέμματα επίπεδης έκτασης του γηπέδου του αποδείχθηκαν ιδιαίτερα πρόσφορα για την επιλογή εφαρμογής  αβαθούς γεωθερμίας.

Επιλέχθηκε η εγκατάσταση  γεωεναλλάκτη οριζόντιων σωληνώσεων slinky, κλειστού κυκλώματος (closed loop σε βάθος το πολύ 3 μέτρων ή έως εμφάνισης υφιστάμενου υδροφόρου ορίζοντα) και γεωθερμική αντλία θερμότητας  water- to- water που συνδέεται με ενδοδαπέδιο σύστημα ψύξης – θέρμανσης.              Η τελείως αθόρυβη γεωθερμική αντλία τοποθετείται σε ειδικό «ερμάριο», μέσα στην κατοικία. Σαν επικουρικό σύστημα θέρμανσης εγκαθίσταται  ενεργειακό τζάκι ισχύος  19 KW (κατανάλωση 5,5 kg/h) με ενεργειακή απόδοση 75%+.  Για τον δροσισμό, το γεωθερμικό σύστημα επικουρούν βιοκλιματικές τεχνικές (φύτευση , διαμπερότητα ανοιγμάτων, υπολογισμός σκίασης βάσει θερινού αζιμούθιου).

Τα πολύ μεγάλα , νότια προσανατολισμένα και επάλληλα συρρώμενα υαλοστάσια, είναι ξύλινα (θερμοδιακοπτόμενα) με τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες με 4-4-5 και φίλτρα UVA – UVB.              Οι πέτρινες λιθοδομές από  κουτούκια Ιωαννίνων είναι θερμοαποθήκες  στα Νοτιοανατολικά και θερμοδιακόπτες στα Βορειοδυτικά.

Τα δώματα σχεδιάστηκαν σαν στεγανολεκάνες συλλογής βρόχινου νερού (το οποίο θα συγκεντρώνεται σε παρακείμενη δεξαμενή φυσικής ροής) και   με προοπτική να δεχτούν σύστημα ανάπτυξης αυτόνομων ή συνδεδεμένων  φωτοβολταϊκών panels. Η προσθήκη φωτοβολταϊκών θα προσφέρει στην κατοικία τη δυνατότητα να κατηγοριοποιηθεί σε σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης κτίριο (Α+).   Σε περίπτωση που δεν εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά , το δώμα είναι «έτοιμο» να  φυτευτεί με χαμηλού και μεσαίου ύψους πόες και θάμνους αυξάνοντας σημαντικά τη θερμοχωρητικότητα της κατοικίας .

Όλα τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι «γηγενείς» ανόργανες Α΄ ύλες, ανακυκλούμενα και  επαναχρησιμοποιούμενα οργανικά  PU κλπ «πλαστικά»   υλικά. Το deck  στις βεράντες είναι από φυσική ξυλεία. Τα χρώματα, τα βερνίκια και οι λοιπές επενδύσεις είναι όλα οικολογικά υλικά. Η δεξαμενή υγρών απόβλητων σχεδιάστηκε για να λειτουργεί βιολογικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΧΕΔΙΑ